de Kraamdialoog

Co-creatie met kraamverzorgenden, ouders, kraamzorgbureau, onderzoeker en ontwerper

Opdrachtgever RadboudUMC


De Kraamdialoog is een co-creatie met ouders, kraamverzorgenden, twee managers van een kraamzorgorganisatie in Gelderland, een onderzoeker en mijzelf als ontwerper en PAR facilitator. De Kraamdialoog vond plaats van juni t/m november 2020 en bestond uit een voorbereidingsfase, een opdracht per post (voor 16 deelnemers), twee live-sessies (met elk 14 deelnemers) en een analysefase. Eén kraamverzorgende was als co-onderzoeker nauw betrokken in alle fasen van het proces.

Het eindproduct is een tafelkleed met daarop de oplossingen die door de deelnemers gevonden zijn voor de knelpunten uit het onderzoek Kraamzorg 2.0.Een wetenschappelijk artikel is in voorbereiding.

“Samen met ouders en kraamverzorgenden op zoek naar de waarde(n) van kraamzorg”
  
 
 

  
 
 

Over mij
Ik ben grafisch ontwerper en humanisticus, opgeleid aan de Universiteit voor Humanistiek (Utrecht), de Vrije Universiteit (Amsterdam) en aan de Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ (Arnhem). Ik maak ideeën zichtbaar en tastbaar, zodat je ermee kunt spelen. Altijd met oog voor het grotere geheel waar de ontwerpvraag deel van uit maakt. Als duidelijk is waar het in de kern om gaat, geven we samen het proces vorm richting het gewenste resultaat - met genoeg ruimte voor verrassing. Want in co-creatie ontstaan vaak de mooiste oplossingen die je vooraf nooit had kunnen bedenken. 

Je kunt bij mij terecht voor het faciliteren van co-creatie en participatief actieonderzoek én voor  ontwerp van logo’s, huisstijlen, illustraties en  drukwerk. Ben je benieuwd of co-creatie past bij jouw vraag? Of heb je een goed idee en wil je samenwerken? 
Neem contact met mij op!


︎  ︎  


Route
Mijn studio ligt tegenover het Eemplein, midden tussen De Nieuwe Stad en de oude binnenstad van Amersfoort. Vanaf het Centraal Station loop je in ongeveer 12 minuten naar de Grote Koppel. Steek aan het eind van het Eemplein de Eem over via het bruggetje, naar restaurant/wijnbar Merlot. Op de bovenverdieping van dit mooie gebouw – door velen nog steeds Studio GK15 genoemd – werken journalisten en ontwerpers.

Parkeren kan gemakkelijk in parkeergarage Eemplein: Eemlaan 83, 3812 EE Amersfoort.Vormvinder
ontwerp en co-creatie

Marielle Schuurman
Grote Koppel 15
3813 AA Amersfoort
KVK 53809653
BTW NL001854603B18


Opdrachtgevers
FNO Zorg voor kansen   
Federatie voor Gezondheid  
La Source de Castagnols
Amsterdam UMC Participation & Diversity
Amsterdam UMC Midwifery science
Antonius ziekenhuis Sneek   
Freijzer & Maat
Sonja Elsenburg coach voor kind en ouder 
Elsenburg & Sebastiani broodmakers  
Radboud Universiteit
RetourPeilen
Brenda Boele  
The Klezmer Society
Het Nederlands Dagblad
De Nieuwe Koers
De Aandachtsmederij
Floor Tuinstra babyreflexologie   
Instituut voor Biografiek
Harm Weistra
Kunst in de Zorg