Het Nieuwe Consultatiebureau

Ontwerpend onderzoek

Opdrachtgever JGZ Kennemerland

Het Nieuwe Consultatiebureau is een ontwerpend onderzoek naar de contouren van een nieuwe plek voor ouders, jonge kinderen en professionals.
Samen met Willemieke van den Brink-Gouwentak (social designer bij Echter Ontwerp), Mauro Parravicini (architect), Vivian Sonnega (stadsgeograaf) en GGD regio Utrecht zetten we ons in voor een inspirerende plek die een sleutelrol vervult bij de start van een nieuw mensenleven. Een plek om contact te leggen met andere ouders en kennis en ervaring te delen over gezond opgroeien. Zeker voor die ouders die een minder sterk netwerk hebben of bijvoorbeeld de taal minder goed beheersen. Een plek waar je kwetsbaar mag zijn en waar je je gesteund en versterkt voelt in jouw ouderschap. En een omgeving waar professionals gezondmakende voorwaarden creëren en met veel plezier werken. Willemieke en ik gaven twee interactieve workshops voor JGZ Kennemerland. Een workshop is ook los te boeken als je met je team en/of een groep ouders aan de slag wilt!


“Aan de hand van de thema’s identiteit, interactie, fysieke ruimte en beleving nemen ontwerpers Willemieke van den Brink-Gouwentak en Marielle Schuurman je mee op reis naar onbekend gebied, gebruik makend van verschillende co-creatie en co-designtools.”


Mail me gerust voor de mogelijkheden van een workshop voor jouw organisatie.
  
 
 

  
 
 

Over mij
Ik ben grafisch ontwerper en humanisticus, opgeleid aan de Universiteit voor Humanistiek (Utrecht), de Vrije Universiteit (Amsterdam) en aan de Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ (Arnhem). Ik maak ideeën zichtbaar en tastbaar, zodat je ermee kunt spelen. Altijd met oog voor het grotere geheel waar de ontwerpvraag deel van uit maakt. Als duidelijk is waar het in de kern om gaat, geven we samen het proces vorm richting het gewenste resultaat - met genoeg ruimte voor verrassing. Want in co-creatie ontstaan vaak de mooiste oplossingen die je vooraf nooit had kunnen bedenken. 

Je kunt bij mij terecht voor het faciliteren van co-creatie en participatief actieonderzoek én voor  ontwerp van logo’s, huisstijlen, illustraties en  drukwerk. Ben je benieuwd of co-creatie past bij jouw vraag? Of heb je een goed idee en wil je samenwerken? 
Neem contact met mij op!


︎  ︎  


Route
Mijn studio ligt tegenover het Eemplein, midden tussen De Nieuwe Stad en de oude binnenstad van Amersfoort. Vanaf het Centraal Station loop je in ongeveer 12 minuten naar de Grote Koppel. Steek aan het eind van het Eemplein de Eem over via het bruggetje, naar restaurant/wijnbar Merlot. Op de bovenverdieping van dit mooie gebouw – door velen nog steeds Studio GK15 genoemd – werken journalisten en ontwerpers.

Parkeren kan gemakkelijk in parkeergarage Eemplein: Eemlaan 83, 3812 EE Amersfoort.Vormvinder
ontwerp en co-creatie

Marielle Schuurman
Grote Koppel 15
3813 AA Amersfoort
KVK 53809653
BTW NL001854603B18


Opdrachtgevers
FNO Zorg voor kansen   
Federatie voor Gezondheid  
La Source de Castagnols
Amsterdam UMC Participation & Diversity Amsterdam UMC Digital inclusion 
Amsterdam UMC Midwifery science
Antonius ziekenhuis Sneek   
Freijzer & Maat
Sonja Elsenburg coach voor kind en ouder 
Elsenburg & Sebastiani broodmakers   Radboud Universiteit
RetourPeilen
Brenda Boele  
The Klezmer Society
Het Nederlands Dagblad
De Nieuwe Koers
De Aandachtsmederij
Floor Tuinstra babyreflexologie   
Instituut voor Biografiek
Harm Weistra
Kunst in de Zorg